Termeni și conditii

Folosirea site-ului www.formepersonalizate.ro implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora.

 1. Definirea noțiunilor utilizate

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către MIRANDIO FORM DESIGN SRL (Vânzător), prin intermediul magazinului online www.formepersonalizate.ro, către Cumpărător. Acest contract poate fi modificat de către Vânzător fără notificare prealabilă. Versiunea aplicabilă va fi întotdeauna cea valabilă la momentul lansării Comenzii.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

 • Cumpărător – persoană, firmă, companie sau altă entitate juridică ce efectuează o Comandă.
 • Vânzător – societatea comerciala MIRANDIO FORM DESIGN SRL, cu sediul social în București, str. Ajustorului nr. 4, sector 6, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului: J40/1835/2020 având CUI 42238530.
 • Produse – orice bun care urmează a fi furnizat de către Vânzător Cumpărătorului.
 • Site – magazinul online găzduit la adresa web www.formepersonalizate.ro și subdomeniile acestuia.
 • Comandă – o înregistrare electronică ce reprezintă comunicarea dintre Vânzător si Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Produsele și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Produse și să facă plata acestora.
 • Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător telefonic sau prin e-mail.
 • Specificații – toate specificațiile și descrierile Produselor așa cum sunt precizate în Comandă.
 1. Documente contractuale

Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site sau telefonic, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

O comandă este compusă din următoarele documente:

 • Comanda propriu-zisă înregistrată pe site (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice
 • Specificațiile Produselor în ceea ce privește personalizarea acestora
 • Documentul curent de Termeni și condiții
 • Condițiile din Cum comand
 • Politica de confidentialitate

Confirmarea Comenzii de către Vânzător implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. O Comandă este considerată acceptată de către Vânzător odată cu confirmarea verbală (prin telefon) sau electronica (email) din partea Vânzătorului către Cumpărător. Nu se consideră obligatorie confirmarea de primire din partea Cumpărătorului. O Comandă neconfirmată nu va avea valoare de Contract din punctul de vedere al Vânzătorului, acesta fiind valabil din momentul confirmării Comenzii de către Vânzător.

 

 1. Informații despre produsele/serviciile oferite și politica de prețuri

 Bunurile și serviciile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului document și în limita stocului disponibil. Disponibilitatea produselor se poate modifica oricând pe parcursul procesării comenzii, inclusiv după confirmarea disponibilității produsului.

Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în RON și includ toate taxele, fiind prețuri finale. Caracteristicile și disponibilitatea produselor prezentate pe site se pot schimba fără o notificare prealabilă.

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în comandă. S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL va emite către Cumpărător o factură pentru produsele livrate. Cumpărătorul are obligația să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare. Ne rezervam dreptul de a anula comenzile incomplete sau făcute fără informații de bază (de exemplu: nume cumpărător, telefon de contact, adresa de email, adresa de livrare, adresa de facturare, modalitate de plată). S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL își rezervă dreptul de a-și selecta clienții și de a refuza colaborarea cu clienții ce manifestă comportament și limbaj neadecvate (agresiv, licențios etc.) sau au în istoricul comenzilor livrări refuzate nejustificat.

Comenzile online vor fi onorate în ordinea cronologică în care au fost înregistrate de către sistem. O comandă nu poate fi onorată în cazul în care pe același produs a fost înregistrată o alta comandă înaintea ei din punct de vedere cronologic și ulterior confirmată, astfel stocul epuizându-se.

Personalizarea produselor se va face ținând cont de următoarele aspecte:

 1. Textul personalizat va avea un număr de caractere care să se încadreze în limita maximă aferentă fiecărui produs în parte.
 2. Dimensiunea literelor și poziționarea textului vor fi stabilite de personalul MIRANDIO FORM DESIGN SRL
 3. Culorile produselor pot diferi de cele afișate și vor fi alese de personalul MIRANDIO FORM DESIGN SRL în funcție de disponibilitatea materiei prime din momentul respectiv.

 Imaginile produselor afișate pe www.formepersonalizate.ro sunt cu titlu de prezentare, toate textele/design-urile care apar pe produse fiind personalizate.  

S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL își rezervă dreptul de a modifica atât conținutul, cât și structura site-ului în orice moment și fără nevoie de preaviz. S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL nu oferă nici o garanție, în mod expres, nici implicit, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea acestui site, informația, actualizarea conținutului, produsele de pe site precum și potrivirea lor pentru un anumit scop. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate (culoare, accesorii, aspect, etc.). Depunem toate eforturile posibile pentru a afișa corect caracteristicile produselor noastre. Culorile produselor și imaginilor pe care le vedeți vor depinde si de sistemul dumneavoastră informatic, iar noi nu putem garanta faptul că dispozitivul dumneavoastră va afișa cu exactitate nuanțele culorilor.

 1. Drepturile de autor

Întregul conținut al site-ului formepersonalizate.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L. și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul formepersonalizate.ro, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail formepersonalizate@gmail.com.

”Forme personalizate” este marcă înregistrată la OSIM.

 1. Politica de facturare, plăți și livrare

Plata produselor comandate pe www.formepersonalizate.ro se poate face în următoarele moduri:

 • Ramburs, prin plata contravalorii comenzii la primirea coletului de la reprezentantul firmei de curierat
 • La plasarea comenzii, cu cardul bancar, prin intermediul procesatorului de plăți Netopia Payments.
 • În avans, prin transfer bancar, în contul S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL. În acest caz, vă vom trimite prin e-mail factura aferentă comenzii, în baza căreia se poate face plata.

Datele necesare transferului bancar vor fi cele specificate pe factură.

Livrarea produselor se face prin curier rapid, pe întreg teritoriul României. Pentru livrări în străinătate, vă rugăm să ne contactați pentru preturi și durate estimate de transport.

Costul transportului pe teritoriul României este de:

 • 19 RON pentru comanzi cu valoare mai mică de 249 lei.
 • Gratuit pentru comenzi cu valoare mai mare de 249 lei

Termenul obișnuit de livrare este de 1-2 zile lucrătoare

Procesarea comenzilor se face în ordinea primirii lor. Produsele comercializate prin intermediul site-ului www.formepersonalizate.ro sunt realizate direct în atelierul nostru, necesitând mai mulți pași specifici (design grafic, fabricare, finisare, ambalare). Termenul de expediere a comenzii este de 2-7 zile lucrătoare, la care se adaugă termenul de transport al curierului (în general cuprins intre 24 – 48 ore). În perioade comerciale de vârf (Crăciun, Valentine’s Day, Dragobete, 8 Martie, 1 Iunie) sau în cazuri de forță majoră, termenul de livrare poate fi prelungit. În toate cazurile de acest fel, vă vom anunța imediat după plasarea comenzii, telefonic sau prin email.

Ne rezervăm dreptul ca pentru anumite comenzi să acceptăm doar plata în avans (în funcție de valoare comenzii, istoricul comenzilor, corectitudinea datelor furnizate etc).

 1. Datele cu caracter personal/Politica de confidențialitate

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele la plată către următorii destinatari: Băncile implicate în plățile online, Organismele Internaționale de Carduri și Furnizori de servicii/produse, respectiv conform Legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr.677/2001, clienții noștri au următoarele drepturi:

1) Dreptul la informare (art.12)

2) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea că datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.

3) Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisă și în mod gratuit, următoarele:

a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;

b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;

c) notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. a) si b).

4) Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisă, din motive întemeiate și legitime, legate de situația sa particulară, că datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări.

5) Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate în baza unei prelucrări automate;

6) Dreptul de retragere a consimțământului;

7) Dreptul de a se adresa justiţiei;

8) Dreptul la portabilitatea datelor

9) Dreptul de a depune o plângere la autoritatea națională de protecție a datelor personale.

Scopul colectării datelor

Datele dumneavoastră personale vor putea fi utilizate de către S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L. pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, mesaje scrise (SMS), poștă sau alte mijloace de comunicare despre acțiunile ulterioare și pentru realizarea de rapoarte statistice.

Datele dumneavoastră personale vor putea fi transmise autorităților în drept cu scopul verificării tranzacțiilor comerciale sau altor autorități în drept pentru efectuarea oricăror verificări justificate în baza legii.

Datele furnizate de către clienți sunt strict confidențiale. S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L. se angajează în fața clienților săi să nu furnizeze aceste date unor terțe persoane sau companii și să le utilizeze strict pentru uzul relației de afaceri dintre client și S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L.

Colectarea de date cu caracter personal

Suplimentar față de cele de mai sus, colectarea de date cu caracter personal pe site-ul www.formepersonalizate.ro implică efectuarea de comenzi on-line pe site-ul www.formepersonalizate.ro și necesită furnizarea informațiilor solicitate și marcate a fi obligatorii, inclusiv a datelor cu caracter personal.

Folosim datele cu caracter personal colectate pe site-ul www.formepersonalizate.ro în următoarele scopuri:

 • facturarea produselor și a serviciilor comandate de dumneavoastră;
 • asigurarea livrării produselor și serviciilor comandate;
 • asigurarea garanțiilor.

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite instituțiilor abilitate fără consimțământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele.

Utilizarea datelor statistice și a datelor anonime

S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L. poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate în urma prelucrării in următoarele scopuri:

 • realizarea de rapoarte si analize;
 • realizarea de informări in scopuri proprii;
 • publicarea, promovarea, ofertarea serviciilor oferite de S.C. MIRANDIO FORM DESIGN S.R.L.

Terții care utilizează datele utilizatorilor din site

* partenerii magazinului online pentru livrare (Fan Courier, Cargus, Nemo Express, Sameday, Stack Curier, colete-online.ro, coletaria.ro   – nume, adresa, telefon, email);

* Google Analytics care preia date privind vizita pe site (pagini vizitate, browser folosit, acțiuni in site, adresa IP);

Modalitatea de exercitare a drepturilor: email – formepersonalizate@gmail.com

 1. Soluționarea litigiilor

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul București.

 1. Garanții și politica de returnare

Site-ul www.formepersonalizate.ro comercializează produse personalizate după specificațiile clienților, care se încadrează în excepțiile privind dreptul de retragere prevăzute de articolul 16 al O.G. 34/2014 referitoare la contractele la distanță și contractele în afara spațiilor comerciale. Conform art. 16 lit. c din O.G. 34/2014, în cazul în care consumatorul (Cumpărătorul) optează pentru achiziționarea unor produse personalizate în mod clar, confecționate după specificațiile indicate de către consumator (Cumpărător), produsele suferind astfel modificări la cererea Cumpărătorului, acesta acceptă faptul că produsele de acest fel nu se returnează și nu se pot înlocui, fiind exceptate de la dreptul de returnare. Produsele presonalizate comercializate pe site-ul www.formepersonalizate.ro intră sub incidenta acestei excepții, fiind personalizate în mod clar, după specificațiile prezentate de consumator (Cumpărător). O.G. 34/2014 poate fi consultata aici

În cazul produselor nepersonalizate, potrivit legislației în vigoare, Cumpărătorul are dreptul să notifice în scris, printr-o declarație neechivocă făcută pe un mediu durabil (hârtie sau e-mail) S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la intrarea în posesia fizică a produsului. Singurele costuri ce revin Cumpărătorului sunt cheltuielile legate de returnarea produselor, care se va face la adresa indicată de S.C. MIRANDIO FORM DESIGN SRL.  Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire excesiva, etc. Rambursarea costurilor se va face in termen de cel mult 7 zile de la recepționarea produselor, folosind aceeași modalitate de plată folosita de Cumpărător. Cumpărătorul suportă costurile de returnare și este responsabil doar în ceea ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor.